Muziek met een Plus in 2018 - 2019


Zondag 13 januari 2019

The Gents

  

Vocaal ensemble The Gents is een voor Nederland uniek gezelschap dat zich in korte tijd een vooraanstaande plaats heeft verworven binnen de internationale muziekwereld. De groep jonge zangers wordt alom geroemd vanwege de bijzondere klank, de grote mate van flexibiliteit en de weergaloze interpretatie

van zeer uiteenlopend vocaal repertoire.

Of het nu gaat om religieuze muziek uit de Renaissance, romantische Engelse muziek, arrangementen van eigentijdse jazz en popsongs of speciaal voor het ensemble gecomponeerd werk, de concerten van The Gents zijn steevast een buitengewone belevenis. Het ensemble werkte samen met onder meer Trijntje Oosterhuis, Carel Kraayenhof, Paul de Leeuw en Quirine Viersen. 


Zondag 10 februari 2019 15:00 uur

 James Oesi Group

 

Sinds zijn aankomst in Nederland in 2009 is contrabassist James Oesi een bekend gezicht geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Als een van de weinigen heeft hij solo-programma’s uitgevoerd op prominente locaties zoals het Concertgebouw in Amsterdam, het Bachfestival Dordrecht en op festival Wonderfeel (daar werd hij door NPO Radio 4 genoemd als een van de hoogtepunten van het festival).

James heeft vele optredens gehad bij televisieprogramma’s als Podium Witteman en Vrije Geluiden. James is de oprichter en artistiek leider van het Dutch Double Bass Festival, het eerste festival van zijn soort in de wereld, waarbij hij topartiesten naar Nederland bracht en optrad met Gary Carr.

 

De James Oesi Group bestaat verder uit Olga Pashchenko, piano; Merel Junge, viool en Daniel Kweksilber, saxofoon en klarinet. 

 


Zondag 10 maart 2019 15:00 uur

 Marjolein de Wit

 

Al op jonge leeftijd begon Marjolein de Wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was kreeg ze haar eerste lessen van Raymond Delnoye, destijds solo-fluitist van het Radio Philharmonisch Orkest. Bij hem studeerde zij van 1989 tot 1994 aan het Brabants Conservatorium in Tilburg.

 

Haar eindexamen, dat zij cum laude afsloot, werd op de radio uitgezonden.

Inmiddels heeft Marjolein de Wit een uitgebreide carrière als fluitiste. Regelmatig is ze in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien.

 

In dit concert wordt Marjolein de Wit vergezeld door Jan Lenselink, piano; Mark Wester, percussie en Sylvia Maessen, contrabas.


Zondag 7 april 2019 15:00 uur

 De Meezing Mattheüs

 

 De jaarlijkse Meezing Mattheüs begint al een echte traditie te worden in Zwolle. In deze verkorte versie van de Mattheüs Passion van Johann Sebastian Bach wordt het verhaal van het lijden en sterven van Jezus Christus in het Nederlands vertolkt door een verteller, die de rol van de evangelist op zich neemt. Daarnaast is er veel gelegenheid voor de bezoekers om mee te

zingen.

Voorafgaand aan het concert geeft de dirigent een korte inleiding en worden bepaalde passages alvast met het publiek doorgenomen. Dit seizoen wordt er gewerkt met een projectkoor onder leiding van Martien Hovestad. Zangliefhebbers die op eigen kracht de muziek kunnen instuderen worden van harte uitgenodigd mee te doen met dit unieke project. Uiteraard wordt er weer samengewerkt met professionele musici en zorgen we ervoor dat er enkele mooie solo-aria’s te horen zijn! Via onze nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van alle praktische zaken rondom dit bij zondere project.


Zondag 19 mei 2019 15:00 uur

 Het Britten Jeugdstrijkorkest

  

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Het motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en gaat het op tournee. 
Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats heeft veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de 1e prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. de officiële openingsact tijdens koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten diverse CD’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers. 


WORD VRIEND VAN MUZIEK MET EEN PLUS

Wilt u vriend van het programma “Muziek met een Plus” worden? Voor €30,00 per jaar ondersteunt u het programma en bieden wij u naast een hoogwaardig en interessant muziekprogramma eenmaal per jaar een exclusief extraatje, alleen voor vrienden.

 

Maak uw bijdrage over op IBAN NL64 INGB 0007 3818 29 t.n.v. Stichting Muziek met een Plus. Hartelijk dank!