Muziek met een Plus in 2019 - 2020


WORD VRIEND VAN MUZIEK MET EEN PLUS

 

Wilt u de organisatie van de concerten financieel ondersteunen?

Word dan Vriend van de Stichting Muziek met een Plus. Met een jaarlijkse

bijdrage van € 30,00 krijgt u een vrijkaart voor een concert naar keuze.

Met een jaarlijkse bijdrage van € 50,00 krijgt u twee vrijkaarten voor twee concerten naar keuze. Vrienden mogen altijd introducees meenemen voor de halve prijs.

  

Maak uw bijdrage over op IBAN NL64 INGB 0007 3818 29 t.n.v. Stichting Muziek met een Plus onder vermelding van "vriendenbijdrage 2019-2020". Hartelijk dank!Zondag 12 januari 2020 15:00 uur

 Het Ebonit Saxophone Quartet

   

Dit sprankelende en inspirerende ensemble werd opgericht in 2011 op het Amsterdams Conservatorium.

De vier musici, afkomstig uit Polen, Nederland en Spanje, hebben snel naam gemaakt in binnen- en buitenland op alle grote podia en bekende festivals. Ook diverse internationale prijzen voor ensembles hebben zij al op hun naam staan. Hun debuutalbum "The last words of Christ" kwam in februari 2016 uit en werd genomineerd voor de prestigieuze prijs “Edison klassiek 2016”.

De Volkskrant omschreef hun tweede album (Arabesque, 2018) als “pure magie”.

Het Ebonit Saxophone Quartet zet een aantal boeiende bewerkingen van klassieke composities op het programma. Beroemdheden als Mozart, Mendelssohn, Saint-Saëns en Debussy zullen niet ontbreken. Eén van hen zullen we op een bijzondere manier beter leren kennen!


Zondag 9 februari 2020 15:00 uur

 Slagwerkensemble Wilhelmina

  

Denkt u bij slagwerk aan veel tromgeroffel en lawaai? Dan zult u aangenaam verrast zijn door dit slagwerkensemble uit Bedum. Instrumenten als de marimba en de vibrafoon nemen verfijnde melodieën voor hun rekening en de diversiteit aan percussie-instrumenten zorgt voor spannende en afwisselende muziek, van fluisterzacht tot opzwepend.

Het slagwerkensemble van Wilhelmina Bedum is onderdeel van de gelijknamige muziekvereniging, die verder nog een harmonieorkest heeft. De groep staat onder leiding van Jan Geert Nagel en speelt sinds 2007 in de hoogste divisie. Sindsdien zijn in deze divisie mooie scores en resultaten behaald, met als hoogtepunt de 2e plaats tijdens het NK in 2015. Verder kijkt het ensemble met trots terug op twee deelnames aan het Wereld Muziek Concours in

Kerkrade, in 2013 en 2017. Tijdens dit concert wordt het slagwerkensemble vergezeld door zangeres Jasmin Lukkes en danseres Fjäril Buisman. 


Zondag 8 maart 2020 15:00 uur

 The musical Night

  

 The Musical Night” is een veelzijdig theaterconcert waarin Hanneke Engels, Miriam Venema, Silencio Pinas en een fantastisch combo het publiek meenemen op een reis langs alle grote musicals. Denk aan de bekende hitmusicals als Elisabeth, The Phantom of the Opera, Mary Poppins, The Lion King en Mamma Mia.

Drie professionele musicalzangers (bekend uit o.a. Soldaat van Oranje, Sister Act, Love Story, The Lion King) die hun talenten

bundelen en het publiek trakteren op een middag vol ingetogen ballads, anekdotes en spectaculaire meezingers.

Samen met het vierkoppige combo presenteren zij een fantastische muzikale middag.

Laat u verrassen door de heldere samenzang en de rijke songs die het musicalrepertoire kent.


Zondag 29 maart 2020 15:00 uur 

Musica Vocalis

De Meezing Johannes

  

Het Zwolse kamerkoor Musica Vocalis zal samen met projectzangers een uitgebalanceerde samenvatting van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach voor u uitvoeren en u mag vanuit uw stoel ook meezingen!

De evangelist Johannes heeft een enigszins andere kijk op het lijdensverhaal dan Mattheus. Johannes vertelt niet van een kwetsbare, angstige en dus menselijke Jezus, maar van een

koninklijke Jezus die weet welke taak hij te volbrengen heeft.

Een tegenstelling die Bach al direct in de sfeer en de tekst van het openingskoor verwerkt. Waar de Mattheus begint met ‘Komt o dochters, helpt mij klagen… Ziet hem uit genade zelf het kruishout dragen’, opent de Johannes met een duidelijk statement: ‘Heer, onze Heerser, wiens roem in alle landen heerlijk is. ’

De sfeer van de Johannes is daarom anders dan die van de Mattheus, maar tegelijkertijd is alles wat de Mattheus zo bekend en bemind maakt, zeker ook aanwezig in de Johannes. De waanzinnige muziek van Bach, de prachtige orkestpartijen en de afwisseling tussen delen voor koor, solist en koralen zullen u ook nu ontroeren!  


Zondag 10 mei 2020 15:00 uur

Beth & Flo

Klassiek met een "vleugeltje"theater 

 

Twee eigenzinnige pianistes! Dat zijn Claudette Verhulst en Elsbet Remijn, beiden afgestudeerd in de master klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Als pianoduo Beth & Flo maken zij een klassiek recital vrolijk en

verrassend, en een tikje theatraal. Braaf op de pianokruk blijven zitten? Zeker niet! 

Hun optreden houdt het midden tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma. Maar vergis u niet: Beth & Flo zijn pianistes om bloedserieus te nemen. Dat zijn ze zelf namelijk ook: bloedserieus in hun passie voor klassieke muziek én in hun missie om die muziek toegankelijk te

maken voor iedereen.