Muziek en ontmoeting op de zondagmiddag


 

De Stichting Muziek met een Plus organiseert acht keer per seizoen op de zondagmiddag in het zalencentrum De Hoofdhof in Zwolle-Berkum een concert met aantrekkelijke optredens door uiteenlopende professionele muziekensembles.

 

Vocaal en instrumentaal, van klassiek tot wereldmuziek, uitgevoerd door kleine of juist zeer grote muziekgezelschappen.

 

Dit alles aangevuld met een “Plus”, door elk gezelschap op eigen manier ingevuld; de ene keer bijvoorbeeld door boeiende verhalen bij de muziek, de andere keer door uitleg over de instrumenten of de componist. Elke “Plus” is steeds weer verrassend.

 

Voor het seizoen 2018-2019 hebben wij weer een prachtig programma voor u klaarstaan. Muziekensembles van (inter-)nationale faam zullen hun opwachting maken, evenals afgestudeerd toptalent van het Artez Conservatorium. En zoals gebruikelijk sluiten we het seizoen af met een daverend optreden van een groot orkest.

 

De concerten duren van 15:00 uur tot ongeveer 17:00 uur.

In de pauze van het concert bieden we u de gelegenheid tot een gezellige ontmoeting onder het genot van een drankje. `Klik op "Programma" voor het complete overzicht van alle voorstellingen in het seizoen 2018-2019.

 

We wensen u heel veel plezier bij Muziek met een Plus! Nieuw! Concert arrangement in samenwerking met Restaurant De Agnietenberg
De concerten van Muziek met een Plus duren maximaal een uur of twee.
Wilt u op onze concertdagen langer genieten, maak er dan een feestelijke dag van en combineer het concert met een lunch voorafgaand aan het concert of een diner na afloop van het concert in het Restaurant De Agnietenberg aan de Haersterveerweg 23. Samen met het concert mogen wij u een driegangenlunch of diner in De Agnietenberg aanbieden voor totaal slechts € 37,50 per persoon.
Deze tickets zijn alleen op de webshop van muziekmeteenplus.nl te bestellen.
 


Het slotconcert op 19 mei 2019

Als afsluiting van seizoen 2018-2019 hebben we een bijzondere combinatie geprogrammeerd: het Britten Jeugd Strijkorkest met danser en mimespeler Raoul Dumas.
We nemen u mee naar de Commedia dell'Arte, een theatervorm afkomstig uit Italië die in de 16e tot 18e eeuw erg populair was. De Pucinella, een bekend karakter in de Commedia dell'Arte en een voorloper van onze Jan Klaasen, zal door danser Raoul Dumas levendig uitgebeeld worden. De bijbehorende muziek is gebaseerd op de Concerti Armonici van kasteeleigenaar Unico van Wassenaer, ontdekt na de vondst van een manuscript in kasteel Twickel in 1979. Allemaal ingrediënten voor een boeiende voorstelling voor jong en oud!

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Ons motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser en er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en gaat het op tournee. 
Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een vaste plaats heeft veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de 1e prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. de officiële openingsact tijdens koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten diverse CD’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers.

Het hart van de voorstelling op 19 mei wordt gevormd door de al genoemde Commedia dell'Arte. Daarnaast kunt u genieten van een strijkerssuite van Elgar en een zeer geslaagde bewerking van de Bohemian Rhapsody.
Kom vooral met het hele gezin, want kinderen en jongeren tot en met 16 jaar hebben gratis toegang! Dit dankzij de subsidie van de Stichting Het Hervormd Weeshuis, waar we uiteraard zeer dankbaar voor zijn.
Bestel alvast uw kaarten op www.muziekmeteenplus.nl.Wilt u meer weten over de resultaten van de Stichting Muziek met een Plus in de afgelopen seizoenen?

Op de pagina Bestuur en Beleid vind u de jaarverslagen over het seizoen 2016-2017 en 2017-2018